Art Weekend Belgrade 2024

Art Weekend Belgarde 2024

Pozivamo vas na četvrti po redu redu Art Weekend Belgrade (AWB), koji će se održati od 6. do 16. juna 2024u Beogradu. Događaj su inicirali Kulturni Front i KC Grad, a ima za cilj da podrži i promoviše domaću kreativnu scenu, kao i da omogući umetnicima iz Srbije da se povežu i sarađuju sa internacionalnim umetnicima i kustosima.

Ovogodišnja glavna izložba pod nazivom „Pitanja Pripadnosti / Questions of Belonging” će se održati na četiri netradicionalne lokacije u centru Beograda. Temu je inspirisala Merle Radtke, renomirana direktorka Kunsthalle Munster i gošća kustoskinja ovogodišnjeg AWB-a, reflektujući na aktuelna pitanja pripadnosti u savremenom društvu.

Osim glavne izložbe, AWB će obuhvatati i širi program saradnje sa muzejima, galerijama i nezavisnim kulturnim centrima. Posetioci će imati priliku da se upuste u avanturistički treasure hunt,  otkrivajući „umetničko blago“ na različitim lokacijama širom grada. Inicijatorka i umetnička direktorka Art Weekend Beograd manifestacije je Ljudmila Stratimirović.

AWB 2024 su podržali EUNIC SrbijaGoethe-InstitutAmbasada PortugalaItalijanski Institut za kulturu, Ambasada FinskeHungarikum centar, Češki centar Beograd i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Prijavite se na naš newsletter
Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

PRATITE NAS
© EUNIC Srbija 2024. Sva prava zadržana. Dizajn sajta EARTH PR